Az Aeroplex hangár építésén dolgozik a Hungal Mérnöki és Vezetői Tanácsadó Kft.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Hungal Mérnöki és Vezetői Tanácsadó Kft. műszaki ellenőrzésével megvalósuló, és a  magyar légiipar számára kiemelkedő fontossággal bíró projekt,  a kivitelezés egyik leglátványosabb fázisába lépett, amiről a magyarepitok.hu oldalán fényképes beszámoló olvasható.

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/04/gozerovel-dolgozik-a-weinberg-az-uj-aeroplex-hangar-epitesen

Kilátó projekten dolgoztunk műszaki ellenőrként

„Bakancsos Barangolás a Bakonytól a Balatonig„ elnevezésű GINOP-os pályázati projektben vett részt a Hungal Kft., mely során a Nagyvázsony és Tótvázsony között található, egykori katonai figyelőtorony került felújításra.

A munkálatok 2020 nyarán indultak, melyek a teljes tetőszerkezet felújításával kezdődtek, majd a külső, kistéglás homlokzati felületek teljes tisztítása, javítása következett. A biztonságos látogatás érdekében új, fémszerkezetű lépcsőket, védőkorlátokat és biztonsági rácsokat is beépítettek az épületbe. A torony állagának megóvása érdekében új ajtók, és ablakok is beszerelésre kerültek, valamint a belső falfelületek javítása és meszelése is megtörtént.

A 77. számú főút mellett található egykori lőtértornyot feltehetően a német katonák építették, és repülőtéri irányítótoronyként használták. A háborút követően a figyelőtornyot a szovjet, és feltehetően a magyar katonák is használták a toronytól északra található lőtéren zajló hadgyakorlatok megfigyelésére.

A Hungal Kft. ezen a projekten műszaki ellenőri feladatokat látott el.

Légiipari beruházás – új hangár épül a Hungal Kft. közreműködésével

Fotó: Weinberg ’93 Építő Kft.

Ütemterv szerint halad az új Aeroplex hangár építése – derül ki a magyarepitok.hu portálon 2021 januárjában megjelent fényképes beszámolóból. Cégünk, a Hungal Mérnöki és Vezetői Tanácsadó Kft. műszaki ellenőri szolgáltatást nyújt ezen a projekten. A cikk teljes szövege itt olvasható:

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/01/utemterv-szerint-halad-az-uj-aeroplex-hangar-epitese

 

Krízis analízis

A HunGal Kft. új szolgáltatása induló vagy folyamatban lévő építőipari projektek beruházóinak
Krízis analízis szolgáltatásunk keretében azt elemezzük, hogy milyen hatást gyakorol a projektre a vírushelyzet által befolyásolt, jelenleg ismert gazdasági és műszaki környezet.

Kiemelten foglalkozunk a műszaki költségoptimalizálással.

A munka során 12 lépésből álló saját fejlesztésű elemzési módszertanunkat alkalmazzuk, miközben különös hangsúlyt fektetünk a következőkre:
• ütemterv változatok,
• vállalkozói rendelkezésre állás,
• építőanyag-ellátás,
• finanszírozás,
• gazdaságpolitika elemzése,
• kockázatelemzés.
Az általunk alkalmazott stratégiai és pénzügyi elemzési-, tervezési eszköz a döntés-előkészítés részeként illeszthető be a folyamatba, ezáltal segíti a
megalapozott üzleti döntések meghozatalát.

Ezen technika alkalmazása, szolgáltatásunk igénybevétele elsősorban induló vagy folyamatban lévő építőipari projektek beruházói számára lehet fontos és indokolt a jelenlegi, globális hatások mentén folyamatosan alakuló gazdasági helyzetben. A szolgáltatást azon konkrét ügyféligény hívta életre, hogy számos partnerünk szeretné tudni: a különböző szempontokat értékelve miként döntsön a projekt időbeli ütemezéséről és a műszaki tartalom esetleges változtatásairól.

A beruházók szeretnének megalapozott döntést hozni az építőipari projektjeik, építkezéseik indítását, folytatását illetően.

A 12 lépéses elemzésünk elvégzése segítséget nyújt ebben.
Célunk, hogy vezetői információs rendszereken keresztül segítsünk a beruházóknak tisztán látni és felismerni az operatív lépések szükségességét az
ingatlanfejlesztés teljes életciklusát felölelően, hatékony együttműködésre alapozva minden érintett belső gazdasági szereplővel. A fennmaradás és
fenntarthatóság érdekében létfontosságú a kontrolling terven keresztüli komplex elemzés eredményeként megfogalmazni és felvázolni a jelenlegi helyzet
beruházásokra gyakorolt lehetséges hatásait, majd ezt követően stratégiai verziókat felállítani.

Ugyanennyire nélkülözhetetlen a szükséges lépések dokumentáltsága, számadatokkal való alátámasztottsága a likviditás megőrzése szempontjából – például banki finanszírozás esetén.

Tehát célunk, hogy a
beruházókat ellássuk azokkal a – komplex elemzés eredményeként megfogalmazott – javaslatokkal és opciókkal, melyek közül választva lehetőségük van a kialakult helyzet miatt megváltozott körülményekre a lehető legjobb és legeredményesebb válaszokat adniuk. Véleményünk szerint az a piaci szereplő, aki most időben reagál, és jó helyzetelemzést végez, helyzeti előnybe kerül a versenytársakhoz képest.

Amennyiben szeretne döntés-előkészítéséhez kellő
időben, a jelenlegi helyzet szerinti objektív elemzést kapni építőipari projektjének lefutási lehetőségeiről, ne késlekedjen megrendelni krízis analízis
szolgáltatásunkat!

Érdeklődését az office@hungal.hu email címen várjuk.